Kovu på VM og skitur

Jeg er hverken skrekkelig glad i å gå på eller se på ski, men man får jo bruke det man har av muligheter. Med byen full av folk og fanterier er det ingen unnskyldning til å ikke gi unghunden litt miljøtrening. Så i går formiddag tok vi bussen ned i kaoset for å titte litt på alle tullingene.

Kovu er relativt grei å ha med på buss, til tross for lite trening på det området. Han er ganske rolig og avslappet, og kan tilogmed finne på å legge seg ned. Men han er en stor hund, og skjønner ikke helt når han står i veien, noe han lett gjør i en trang buss. Så litt kløning og makking ble det for å få ham til å holde seg noenlunde ute av veien for folk som skulle av og på.

På Nationaltheatret var det ikke stort mer travelt enn normalt, så vi ruslet bort i Spikersuppa og stod der en stund. Kovu var avslappet og hadde grei kontakt, og brød seg mindre om alle folkene som gikk forbi. Sitte og se seg rundt litt gikk også greit, mens det ble litt mer snusing på trær og stolper når vi gikk videre opp mot Stortinget. Det er noe som har kommet i det siste - stolper og tisseflekker er skrekkelig interessant, men han har ikke helt skjønt hva han skal gjøre med dem enda.

Oppe på Egertorget la jeg ut teppet hans, og satte meg ned på stolsekken min. Kovu ble mest stående å se seg rundt, og satte seg innimellom. Han greide ikke helt å slappe av, men forhold seg ihvertfall stort sett rolig mens han tittet på folk og duer. Noen få hunder passerte, og et par så nærme at Kovu bare måtte gå ned i lekestilling og rope på dem.

I morrest stod Tollef opp og tok Kovu med i skogen på sin første ordentlige skitur. Vi har prøvd en runde før, men det var ikke så enkelt å kontrollere Kovu sammen med ski og staver. Denne gangen gikk det langt bedre, med litt tempo og ikke så mange forstyrrelser. Det ble en god tur, og Kovu fulgte ganske bra med hele veien. Så det blir nok flere skiturer på gutten framover!

I morgen er det rallytrening i regi av Norsk Rallylydighet, et fast opplegg de nettopp har startet. Mandag er det siste gangen på unghundkurset, så vi får se hva vi finner på framover.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits