Odin på kurs

Etter en lang pause fra kurs og "ordentlig trening", har jeg og Odin vært på kurs med Thomas Stokke og fått litt input. Jeg for min del trenger et kurs i ny og ne for å holde motivasjonen oppe, og føler jeg har stått litt fast med enkle ting i det siste. Så da Klickerklok annonserte spesialkurs i "Sitt, ligg, stå" på Hønefoss, så meldte jeg oss på. Stå-øvelsen har vi alltid slitt med, og bli-øvelsene i alle posisjoner, og man kan alltids lære noe nytt.

Dette var Odins første "ordentlige" kurs siden før vi dro til England, så jeg var litt spent på hvordan han ville fungere. Det var en del stress, og i løpet av de første 10 minuttene hadde han tygget hull i burteppet sitt. Jeg jobbet litt med ro i buret, og selv om det gikk opp og ned gjennom helgen, så slappet han stort sett greit av, med litt piping og bjeffing innimellom, men da ofte utløst av andre hunders bråk.

På lørdag begynte vi med en kort gjennomgang av shaping før vi gikk grundig inn på øvelsene og hvilke bevegelser som lå til grunn. Jeg har ikke vært veldig nøye med om Odin setter og legger seg "framover" eller "bakover", men det er greit å være bevisst på det ihvertfall. Vi begynte med å shape inn "bamse", som de fleste hundene kjente fra før, for å få utgangspunkt til en god klaskedekk. Odin tilbød både bamser og dekk på løpende bånd, men jeg er ikke god nok på shaping til å få ham til å kombinere dem enda.

I løpet av dagen jobbet vi med stå-øvelsen, som det viste seg at Odin kunne bedre enn jeg trodde, og jeg fikk en del tips og tanker om hvordan vi skal jobbe med det videre.

På søndagen startet vi med en økt på planene vi hadde lagt dagen før. Jeg fikk sett litt på hva som er problemet med å bli sittende, og oppdaget at jeg har belønnet avbrytelser ganske lenge. Der har vi mer å jobbe med. Så snakket vi litt om kommandoer, og jeg jobbet mer med "stå"-kommandoen, som det endelig ser ut som Odin begynner å forstå.

Det ble mange og forskjellige korte økter i løpet av dagen, og til slutt bestemte jeg meg for å prøve ut dekk-øvelsen til Odin. Vi jobbet en del med den i fjor før vi tok sølvmerket i England, men har ikke jobbet med den siden. Odin var såklart sliten, og det var et ganske godt utgangspunkt for å jobbe med det. Jeg var likevel ganske stolt da han ble liggende i over to minutter uten å røre nevneverdig på seg.

Det var veldig deilig å gå på kurs og jobbe med instruktør igjen, og vi fikk en god del småting å tenke på med de øvelsene vi egentlig kan fra før. Så håper jeg at vi greier å jobbe like bra hjemme, uten instruktør, som det vi gjorde i helga. Da blir det snart rally klasse 2 på oss!

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits