Trening til Bjerke, og jakten på ny rase

På NKK Bjerke den 15. august skal vi ha comeback i utstillingsringen. Det er to år siden sist. På grunn av fryktaggresjonen til Odin holdt vi oss unna alt av store arrangement og treff et års tid, og jeg føler at det har hjulpet. Nå er det på tide med en vurdering av den voksne og sindige (?) Odin...

På søndag var vi på ringtrening på Sjølyst med pinscherfolket. Odin var litt stresset i starten, men kom seg fint, og travet og stod veldig pent etterhvert. Vi driver jo heller med lydighet enn utstilling, så jeg er ikke så skrekkelig nøye på oppstilling etter utstillingskriterier. Da Cesilie og Euphe(Mia) kom fikk Odin et skikkelig crush på den vakre lille damen, og var dessverre ute av stand til å konsentrere seg resten av treningen. Vi får la være å stikke bortom dvergpinscherene før vi skal i ringen!

Tirsdag dro vi på lydighetstreningen til OODK (Oslo og omegn dressurklubb), i håp om å få litt utstillingstrening med forstyrrelser av andre hunder. På grunn av ferie og regn var det lite folk der, men vi fikk latt oss forstyrre av de som var der, og Odin oppførte seg veldig pent, også under hilsing på de fleste hundene der etterhvert.

Et annet tema for tiden er hvilken hund vi skal ha neste gang. Jeg håper jo å få hund nr. 2 i huset når vi kommer tilbake fra England om et års tid. Etter å ha sett på og vurdert mange raser etter våre kriterier og ønsker, så har jeg lett for å falle tilbake til pinscheren. Andre raser jeg/vi har vurdert er ridgeback, grosser schweizer sennenhund, appenzeller sennenhund, østerikst pinscher, schnauzer, collie, lagotto, rottweiler, dogo canario, labrador retriever, chesapeake bay og curly coated retriever, og flere andre.
Etter mye vurdering og tenking hadde jeg omtrent bestemt meg, da Tollef fant ut at han ville ha denne hunden sammen med meg. Odin er jo bare min, og jeg mistenker at Tollef er litt misunnelig og ønsker seg litt sin egen hund... ;) Og selv om mye av kriteriene er de samme, så har det jo litt å si at vi er to om hovedansvaret for hunden i stedet for en. Spesielt når Tollef er litt mer turglad enn meg. Listen vår ser omtrent slik ut:

  • Medium til stor hund (40-60cm, 15-40kg)
  • Lite pelsstell
  • Allergivennlig eller kort/glatthåret
  • Skal brukes til kløv, trekk, tur, pluss litt agility, lydighet mm.
  • Bør tåle regn litt bedre enn Odin (som jeg har lært opp til å ikke like regn)
  • Lite jaktinstinkt
  • Denne listen inkluderer utrolig mange raser, litt avhengig av hvilket aktivitetsnivå vi legger oss på. Så er det litt med hva vi liker. På OODK traff vi noen som kunne fortelle oss litt om labrador og chesapeake bay retrieverene, og en med lagotto, så da fikk jeg sett litt nærmere på noen av rasene jeg ikke kjenner så godt. Jeg tror jeg fikk sortert ut litt på listen min. Det haster jo ikke veldig enda, men jeg holder et halvt øye med kullplaner for en håndfull raser...
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits