Norsk Rally-lydighet på Apalløkka 10. mai

Til tross for en strålende oppvisning fra Odin og på grunn av en teit feil fra meg, så ble vi jo disket i vår rally-debut 19. april. I går var det tid for et nytt forsøk, på nok et dobbeltstevne. Denne gangen hadde jeg meldt meg på begge stevnene, i et optimistisk øyeblikk. Optimismen forsvant som dugg for solen da søndagen opprant med regn og våt asfalt. Odin liker ikke regn (stort sett til sin eiers fornøyelse), og dekk er bare å glemme...

Mens vi ventet på å bli plukket opp av Linn-Ingunn og Nila, så prøvde jeg meg litt på busstoppet, og fikk etter flere forsøk med lokking, truing og pølsebiter fram en eneste spinkel dekk på den våte asfalten. Så, vi fikk gjøre et forsøk.

Dommerene denne gangen var Ronny og Roy-Helge Olsen, som hadde tatt turen fra Harstad for å være med oss. Kjempgreier! Jeg har lest om aktiviteten rundt rally-lydighet der oppe før, og har fått et godt inntrykk av disse to pådriverene. Veldig hyggelige folk!

Dessverre ble Ronny nødt til å diske oss allerede på fjerde øvelse i første klasse. Andre øvelse var Sitt - Dekk. Vi hadde én repetisjon (tror jeg) og minst to dobbeltkommandoer, før Odin motvillig gikk ned i dekk. Fjerde øvelse var Sitt - Dekk - Sitt. Odin satte seg villig nok, men jeg så på ham at jeg bare kunne glemme å prøve på noe dekk. Jeg gjorde et par standhaftige forsøk, kanskje mest for syns skyld, før jeg droppet dekken og gikk resten av banen uten noen veldige feil.

Linn- Ingunn og Nila gjorde en veldig bra runde, men tok Høyre - vri - steg i stedet for Høyre - vri, og ble disket. Dessverre, for runden var veldig bra!

I klasse 2 var Eva og Queenie de eneste som ikke disket. Flinke pinscheren dekket på våt asfalt og gikk en fin runde.

Elite var som alltid spennende å se på, og det var mange fine ekvipasjer i klasse 3 også.

Og så holdt jeg på å glemme stevne nr. 2 i beretningen min... Linn-Ingunn ventet gjester, så hun måtte dra umiddelbart etter premieutdelingen for det første stevnet. Været hadde klarnet opp og Odin roet seg ned, så jeg satset på å gjøre et forsøk til. Odin var sliten etter mye stress, men han hang med, og vi gjorde en grei runde til 194 poeng og direkte opprykk! Kun én dekk i banen, som gikk uten problemer (asfalten hadde soltørket). Vi fikk trekk for en dobbeltkommando og noe treghet som var helt på sin plass. Dommeren var snill og trakk ikke for stramt bånd, noe vi hadde flere ganger. Odin var ukonsentrert og lei, så han trakk litt i alle retninger mellom et par av skiltene. Men det går bedre neste gang! Vi måtte gå rett etter klassen var over, for å nå rollespilling hjemme, men gjett om jeg ble overrasket over å få en andreplass! Men likevel mest fornøyd med å ha gått gjennom vår første bane i konkurranse uten disk.

Noen bilder:

Det Odin nektet... Queenie i dekk på våt asfalt (sorry for å ha kutta så mange hoder!): Eva og Queenie

"Dekk. Dekk! Dekk sa jeg!" 

Men han kan når han vil altså, god kontakt her:

Og han lå tålmodig i buret og ventet mens de andre gikk:

Og så måtte jeg bare ta bilde av denne utrolig skjønne kooikeren!

Resten av bildene ligger på galleriet til Odin.

Stikkord:

Én kommentar

Nila og Linn-Ingunn

11.05.2009 kl.23:19

Gratulerer igjen med opprykk!! Dumt vi ikke var der og fikk sett på. Vi får fortsette å trene videre. Jeg må helt tydelig pugge skilt og tørrtrene uten hund, hehe :)

Skriv en ny kommentar

hits