Tur på Ekeberg

I dag gjorde jeg noe lurt. Vi gikk en tur på Ekeberg, og det var bemerkelsesverdig få hunder der, tross det fine været. Så ruslet vi ned mot friområdet for å sjekke forholdene der. Jeg er litt tilbakeholden for å slippe Odin slike steder fordi han er usikker, men i dag var det ganske få hunder der (5-6 stk) og det gikk relativt rolig for seg.

Vi satte oss helt i utkanten av området, Odin i langline og jeg med pølsebiter. Han hadde god kontakt med meg, selv om han hadde sett de andre hundene som løp og lekte. Etterhvert fikk de andre øye på ham. Heldigvis kom det en annen "nykommer" omtrent samtidig med oss, som fikk mesteparten av oppmerksomheten. Der vi satt i utkanten, så kom etterhvert en og en for å hilse på. Det foregikk omtrent slik:

Fremmed hund kommer løpende mot oss (ikke stormende) = kontakt og godbiter. Når hunden kom nærme tok jeg bort godbitene og reiste meg opp og lot de hilse, Odin med helt slakk line. Når hilseprosessen var over, kalte jeg Odin til meg og belønnet masse.

Dette gjentok seg nok en 4-5 ganger og jeg synes Odin taklet det utrolig greit. Han hadde god kontakt med meg, og selv om han løp litt rundt da jeg til slutt slapp ham helt løs, så virket han ganske avslappet. Han er jo ikke så veldig opptatt av andre hunder når han har hilst på dem heller, så han var igrunn like glad da vi gikk for å ta trikken hjem. Men dette skal vi gjenta flere ganger! Etter nok repetisjoner av dette kommer ikke Odin til å gidde å snu på hodet etter hunder som kommer mot oss en gang! :P

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits